تربیت شهروندی و آموزش تاریخ
کد مقاله : 1010-CNF
نویسندگان
سعیده حسین پور *، شادی موسوی
آموزش و پرورش شهرستان ماکو
چکیده مقاله
موضوع آموزش تاریخ موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نگارش می شود. همچنین در رابطه با موضوع تربیت شهروندی و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل است. پژوهش گران در رشته تاریخ همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نیز تلاش شده است که این موضوع بیشتر و دقیق تر بسط داده شود. .تربیت شهروندی امروزه نقش مهمی در تقویت روح جمعی و وجدان جمعی جامعه دارد؛ در واقع چنین تربیتی در یک جامعه باعث این شده که سه عنصر اصلی شهروندی چون نظام حقوقی، حس عضویت ملی و حس تعلق و وابستگی اجتماعی در وضعیت ارتباطات بین فرهنگی هر جامعه ای اثرگذار باشد. یادگیری پارامترهای تربیت شهروندی به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از این عوامل تاثیر گذار آموزش تاریخ است. که قطعا این آموزش می تواند به افزایش کیفیت زندگی جمعی و تقویت سرمایه اجتماعی بیانجامد.
روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و استفاده از منابع نظری و تئوری درباره آموزش تاریخ و تربیت شهروندی بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که فاکتور های مورد بحث ارتباط عمیق و غیر قابل اجتنابی با هم دارند و رابطه معنا داری بین داده های پژوهش وجود دارد.
با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت نظرات پژوهشگران رشته تاریخ پیرامون مقوله های ارائه شده در این رابطه کاملا صحیح و مبتنی بر واقعیت است.
کلیدواژه ها
آموزش تاریخ ، تربیت شهروندی ، علوم تاریخی ، مطالعات اجتماعی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر